Skip to content

Bloemlezing 46

16 november 2009
tags: ,
by

Een van onze correspondenten kwam een interessant tool tegen. Ze claimen op de site ETL code te genereren voor bestaande ETL tools en databases… Commentaar van de correspondent: “het verhaaltje klinkt interessant, ik kan er alleen bijna niks verder van vinden alleen dit“. Wie o wie gaat verder graven en eventueel een POC in elkaar steken?

Zeer vermeldenswaardig is dat de heer Leene ons heeft verrast met een continue stroom (daar gaan we in ieder geval vanuit als rechtgeaarde journalist) van goede en gefundeerde meningen. Hier het eerste opinie-stuk.

Vervelend nieuws voor onze gadget-freaks: Eerste kwaadaardige ssh-worm voor iPhone duikt op. Toch maar allemaal aan de Android-phone? Is nog goedkoper ook….

Vreemde bedpartners. Een van de drijvende krachten achter een oracle mailing list, waar uw journalist veel van zijn kennis vandaan haalt, is zeer geinteresseerd in datamodelleren, ondanks de moeilijke woorden. En aangezien oracle daar weinig activiteiten in vertoont, is Jared Still bereid naar M$ producten te kijken. Deze journalist is benieuwd hoe goed Oslo gaat worden en of het ook oracle gaat ondersteunen bij datamodellering.

Wat altijd leuk blijft is als anderen iets doen waarbij je je afvraagt: ‘Hoe kom je er op’. Soms is dat wel duidelijk, maar het blijft altijd leuk. Een beetje politiek correct geworden deze site, vroeger was de ondertitel gewoon nog ‘What the F..ck’ (woord achterwege gelaten anders zijn er weer van die idiote filters die dat niet doorlaten) maar tegenwoordig heet het ‘Worse Than Failure’. De leukste zijn de plaatjes van de messages zoals deze, maar er zijn er ook wel eens pareltjes met SQL vandaan te halen.

In het weekend heeft uw journalist voor het eerst op een MTB gereden. De hele week bezig geweest om de derailleur goed afgesteld te krijgen maar dat is uiteindelijk gelukt. Fiets mooi gepoetst door Bert, van wie de fiets geleend is. Dan ga je een uurtje of 2 fietsen en dan kom je terug met dit. blubberLeuk hoor, als volwassen kerel in de modder spelen!

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. Erik permalink
    19 november 2009 22:35

    Sterna / raven icm generatie tools kan hetzelfde wat op de website staat van dat mooie tooltje

  2. Argus permalink*
    20 november 2009 09:26

    Sterna/Raven genereert veel, maar volgens mij geen ETL of doet het aan code promotion. Niet dat ik zeg dat dit tool het wel doet, maar je moet je ogen wel open houden. Al is het maar om te weten wat de concurrentie doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: