Skip to content

Bloemlezing 48

27 november 2009
tags: ,
by

Bij het nieuws over Rupert Murdoch die zijn websites uit de Google wil hebben zodat Bing ervoor kan betalen, kwam toch echt een associatie met de dinosaurus boven. Zo groot gegroeid dat je ten onder gaat aan je eigen gewicht. Dat laatste kun je natuurlijk ook denken over Google (ook errrrug groot), maar iets tegenwerken zoals meneer Murdoch wil  is niet de manier om iets te veranderen, nieuwe mogelijkheden bieden gaat veel sneller,  zoals bijvoorbeeld Google al een tijdje doet.

Neem oranje wol en de nieuwe (Starwars-)muts voor de deelnemers aan Kadenski-2010 is helemaal gereed.
Wie kan er goed breien?

Een totaal ander onderwerp en mogelijk meer iets voor de deelnemers aan het kcc-programma, maar ook de gemiddelde consultant heeft er iets aan als ie wat weet over teamvorming.  En als je via via toch op wikipedia bent belandt kun je daar meteen opzoeken wat een paradigmaloog is, al die moeilijke woorden ook.

Oracle kan meer dan alleen maar tabelletjes opslaan. En ze zijn zelf niet eens de enigen die dat vinden, er zijn er meer die opmerken dat Oracle goede producten heeft, ook op planningsgebied bijvoorbeeld.

Schaamteloos plagiaat plegend van het intranet, maar misschien is niet iedereen daar al geweest, is het opmerkelijk te zien dat de vernieuwingen echt niet alleen van Google komen. Al lijkt het er op dat Microsoft wel een beetje leentje-buur heeft gespeeld voor de werkwijze. Voor iedereen die het nog niet gezien heeft: Microsoft is druk bezig met iets wat ze Pivot hebben genoemd en het heeft wel degelijk raakvlakken met BI.

Van een van onze correspondenten: Gratis reporting is wat de klok slaat

Een van de manieren waarop Oracle/Sun de exadata database machine snel maakt, is door gebruik te maken van wat ‘Flash Cache’ genoemd wordt. Er zijn inmiddels manieren aan het opduiken om stukken van die versnelling ook beschikbaar te maken op ‘gewone’ hardware. Poor man’s Exadata zeg maar.

Vooruit, een uitsmijter dan maar. De voorbereidingen voor de nieuwe editie van de Top 2000 zijn alweer begonnen. Hoe je van een ouwe koe toch weer iets leuks kunt maken laten de muppets maar nog eens zien.
Nu hopen dat er dit jaar iets vernieuwends op nummer 1 staat.

Advertenties
2 reacties leave one →
  1. 27 november 2009 10:35

    Wellicht in China de mutsen laten maken ?

  2. Karien permalink
    27 november 2009 17:38

    Geef mij de wol en ik brei mutsjes. Dat kan ik heel erg goed en dat past wel bij Oma. Toch ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: