Skip to content

Hoezo microsoft BI performt niet?

27 november 2009

Ach ja een voor mij totaal onbekende leverancier heeft 5,65 Tb in een uur geladen.

Het Microsoft orginele record ligt op 2.36 Tb in een uur. Een demo hiervan is volgende week te zien op de SQLServer dag in Mechelen.

Inmiddels is Henk van der Valk, de performance guru van Unisys al door zijn vrienden binnen SQLpass uitgedaagd om dit niet op zich te laten zitten.  En volgens Henk gaat SQL2008 R2 ruim onder deze laad getallen duiken. Tijdens de laatse SQLPass in europa ging er 1 Terrabyte in 10 minuten in het systeem.

En Oracle? Ach 1,33 TB per uur is nog steeds best snel.

Advertenties
5 reacties leave one →
 1. Argus permalink*
  27 november 2009 11:46

  En waar komt die 1,33 TB per uur dan vandaan? Ik kan ook wel een linkje boven tafel halen waar Oracle bovenaan staat in de lijst (http://www.tpc.org/tpcc/results/tpcc_perf_results.asp). Maar dat zal wel weer appels met peren vergelijken zijn. Doe mij maar eens een overzicht in Jip en Janneke taal hoe je al die getallen met elkaar (eerlijk!) moet vergelijken. Het zal wel weer uitdraaien op het lezen van de kleine lettertjes waarin staat hoe ze de boel nu weer bij elkaar hebben gelogen voordat je de waarde van die getallen weet.

 2. sabotnoir permalink
  27 november 2009 12:04

  Zelfde site ander lijstje en Microsoft is weer de boss. (http://www.tpc.org/tpce/results/tpce_perf_results.asp). Let’s call it a draw and continue the discussion with a beer

 3. demakelaar permalink
  28 november 2009 16:14

  Als iemand het kan verbeteren, dan is dat Henk wel. Bij Unisys heeft hij de beschikking over de beste hardware. Ik herinner me nog de SQLPass-sessie waarin hij de Task Manager van zijn testmachine opende: het was een schermvullend geheel van 96 grafiekjes. 96 cores en 1/2 Terabyte aan RAM… Briljant!

 4. highandstoned permalink
  30 november 2009 07:53

  *zucht* drie mensen die drie verschillende zaken met elkaar vergelijken. Zeflde site ja, maar 3 (tpch, tpcc, tpce) verschillende benchmarks. Daarnaast is het orginele artikel niet een de echte tpch benchmark, maar hebben ze het over “transformed, cleansed, and loaded 5.4 TB of raw TPC-H data”. Geen idee waarom ze het over transformed en cleansed hebben, want de data voor tpch zijn gewoon platte gegenereerde tekst bestanden in het juiste formaat voor de tpch database structuur. Daarnaast, tpch is bedoeld om query performance te meten, niet hoe snel je data kunt laden.

  • Argus permalink*
   30 november 2009 08:51

   Kijk, dit is nou het soort Jip en Janneke taal die ik zocht.
   Ik had inderdaad gezien dat het niet vergelijkbaar was, maar te lui om de verschillen te gaan zoeken. De hele site (en de discussie) deed me overigens denken aan een stel top-sprinters die zorgvuldig hun wedstrijd uitkiezen zodat ze maar niet rechtstreeks tegen elkaar hoeven te strijden. En zo voorkomen dat ze een ‘wedstrijd’ verliezen en eventueel hun ‘ongenaakbaarheid’ handhaven. Tamelijk kunstmatig, zeg maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: