Skip to content

Vervolg op “Datawarehousing, een inleiding”

16 december 2009
tags: ,

Al sinds 2005 wordt op de Hoge Scholen het boek “Datawarehousing, een inleiding” gebruikt voor de module BI of DWH. Voor sommige opleidingen is dat een major, voor andere een minor. De trend is dat er steeds vaker, dus bij steeds meer opleidingen, zo’n module wordt aangeboden. Een boek uit 2005 is toch gedateerd in dit vakgebied. Zeker de CD met ‘actueel’ materiaal behoeft bijstelling. Vandaar dat Pearson Education me heeft gevraagd een vervolg te schrijven op dit leerboek.

Allereerst zal het boek een nieuwe titel krijgen: “Business Intelligence” is de voorlopige titel. Onderwerpen die uitvoeriger behandeld worden zijn: ETL, Business Process Modelling, Enterprise Intelligence en natuurlijk Data Vault. Meta- en Masterdata Management krijgen een hoofdstukje en door de gehele stof zal een case worden uitgewerkt naast vele kleine opdrachten en oefeningen.

Nog ambitieuzer is het vervangen van de CD door een Website voor docenten en cursisten, zodat de actualiteit wat beter bewaakt kan worden.

Kortom het zal nog een flinke klus worden voor Mei 2010. Suggesties en commentaar van personen die de voorganger (DWH, een inleiding) kennen is heel welkom.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: