Skip to content

Kennisdelen randvoorwaarde voor succes

12 februari 2010

Op heel veel plaatsen wordt flink kennis gedeeld. Vandaag de dag met toepassingen zoals Twitter, Blogs, LinkedIn en nu Buzz, is het zeer gemakkelijk kennis te delen.

Veelal vind je hier persoonlijke ervaringen en steeds meer ook bedrijfsmatige kennis en informatie. Toch als je je er verder in verdiept is het vaker opinie en visie op een onderwerp of aandachtsgebied. De echte praktijkervaringen worden gedeeld op consumentensites zoals kieskeurig, zoover en vergelijk.nl. Toch jammer eigenlijk dat er weinig van deze initiatieven zijn voor de zakelijke markt.

Uitwisseling van zakelijke ervaringen en kennis vindt vaker plaats in de ‘offline’ wereld, tijdens seminars of netwerkbijeenkomsten. Meestal zijn dit dan ook nog de mooie succesverhalen. De worsteling, obstakels, problemen, mislukkingen en uitdagingen komen vaak niet aan bod. Toch zijn dit nu juist de interessante ervaringen.

Het is dan ook niet verrassend dat bij een survey onder 600 Business Intelligence stakeholders kennisdelen als de nummer 1 behoefte werd genoemd. Afgelopen jaren hebben veel organisaties flink geïnvesteerd in Business Intelligence oplossingen. Verschillende implementaties, maar wel vaak vergelijkbare uitdagingen. Ervaringen die onderling goed bruikbaar kunnen zijn. Uitdagingen zoals de implementatie van een Business Inteligence Competence Center (BICC), de opzet van eenduidige bedrijfsdefinities of Alignment.

Het was daarom leuk om te zien dat tijdens een keynote presentatie op een BI seminar bijna de gehele zaal bruikbare kennis en tips uitwisselden over het onderwerp Business Intelligence.

En in hoeverre zou een kennis/vergelijkingssite als kieskeurig van toepassing kunnen zijn op de zakelijke dienstverlening en in het bijzonder ICT?

Deze post is eerder verschenen in IT-executive.
Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: