Skip to content

Bloemlezing 17

26 april 2010

Een leuke site als je om inspiratie verlegen zit met de laatste weken elke week een overzicht van ‘coole’ foto’s.

Toch handig om te weten dat alles voorzien wordt van uniforme normen, ook bij SAP/BO, misschien dat er dan toch enige waarde kan gaan worden gehecht aan certificaten. Je kunt ze bij SAP in ieder geval met elkaar vergelijken.

Microsoft heeft SQL Server 2008 release 2 zover dat het naar de CD/DVD persen kan. En dat is natuurlijk leuk met de uitbreiding van PowerPivot in Excel die daarmee bereikbaar is (als het allemaal klopt en werkt). Maar de marketing van Microsoft over ‘BI for the masses’ kan al op flinke kritiek rekenen.

Altijd ruzie met de snelheid van laden van data? Nooit schiet die stomme Oracle database eens op met het leegslurpen van de platte files? Kijk eens naar wat Greg Rahn allemaal te zeggen heeft. In ieder geval kun je er een recept vinden hoe je bepaalt waar de bottleneck in jouw geval zit. Wel even door de overdreven snelheden bij gebruik van Oracle Exadata heenkijken. Bij mijn weten is die nog niet in het wild in Nederland aangetroffen. We werken allemaal nog met ‘normale’ hardware, helaas.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: